Het eerste berichtje vanuit Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Varisha Gokoel - WaarBenJij.nu Het eerste berichtje vanuit Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Varisha Gokoel - WaarBenJij.nu

Het eerste berichtje vanuit Suriname

Door: Varisha

Blijf op de hoogte en volg Varisha

28 Oktober 2008 | Suriname, Paramaribo

Hallo allemaal,

Mijn vakantie in Suriname is officieel 4 dagen geleden begonnen, maar zelfs toen we nog niet in Suriname waren, was de Surinaamse mentaliteit al herkenbaar. We hadden maarliefst een vertraging van 22 uur! Er ging van alles mis met de plaatsen en de bagages, maar uiteindelijk zaten we dan in het vliegtuig. We zijn met acht familieleden vertrokken. Alhoewel we niet allemaal bij elkaar zaten was het reuze gezellig! Eenmaal op Zanderij aangekomen was de welbekende deken-effect goed merkbaar. Suriname leek wel een openlucht sauna! Maar ik vond het heerlijk. We werden opgewacht door familieleden. Zij hadden speciaal een bus gehuurd om met zn allen ons op te kunnen halen. Ook dat was reuze gezellig, alhoewel we erg moe waren hebben we genoten van de busrit. Tijdens de rit kregen we cocosnootwater te drinken en bonjo en bara te eten. Dat was tien keer beter dan wat we in het vliegtuig kregen te eten; we vlogen met KLM, waarschijnlijk verklaard dat al genoeg.

Eenmaal aangekomen bij ons thuis, moest ik toch even slikken. Ik heb daar 15 jaar geleden tevens overnacht, maar als je ouder bent bekijk je het met andere ogen. Het was niet zo schoon als thuis en best armoedig. De eerste dag moest ik er echt aan wennen, maar toen ik s ochtends mijn barkimai (tante) de koeien zag melken, en ik de eenden te eten had gegeven, was het weer fijn om in Suriname te zijn.

Vandaag is het Divali. Het wordt hier groots gevierd met optochten etc. Ik heb zin in vanavond want dan zal ik voor het eerst in mijn leven Divali gaan vieren in Suriname.