Verlangen naar Salvador
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Varisha
03 Augustus 2008 | Brazilië, Salvador
Ik ben nu in Morro de Sao Paulo. Morro is een eiland dichtbij Salvador. Het eiland bestaat voornamelijk uit zand en barretjes. Er hangt hier een totaal andere sfeer dan in Salvador. Het wemelt hier van de toeristen. Duitsers, Spanjaarden, Nederlanders... alle Europese nationaliteiten vind je hier terug. Ik ben hier slechts twee dagen en vertrek morgen, maar ik kan niet wachten tot morgen. Ik mis Salvador zo erg. Het is de meest geweldige stad waar ik ooit ben geweest. Veel muziek, veel mooie mannen, lekkere sucos en vriendelijke mensen. Naast al dat pracht en praal kampt Salvador uiteraard ook met de problematiek van de grote stad. Vooral in Pelourinho is dit merkbaar. Minstens de helft van de lokale bevolking in Pelourinho lijkt aan de crack te zitten. Ik herriner me nog goed een zwerfster die minstens 6 maanden zwanger is en bedelde om geld, terwijl de heroinespuit nog aan haar arm hing. Er zijn veel bedelaars en straatkinderen in Pelourinho, maar ach ja, dat hoor nou eenmaal bij een grote stad. Ik ben in ieder geval gek op Salvador en ik moet er niet aan denken om over enkele dagen Salvador wederom te moeten verlaten.