Mijn 5de dag in Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Varisha Gokoel - WaarBenJij.nu Mijn 5de dag in Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Varisha Gokoel - WaarBenJij.nu

Mijn 5de dag in Suriname

Door: Varisha

Blijf op de hoogte en volg Varisha

29 Oktober 2008 | Suriname, Paramaribo

Inmiddels ben ik al vijf dagen in Suriname. De tijd vliegt voorbij. Ik heb inmiddels heel wat plaatsen bezocht en heel wat familieleden, kennisen en vrienden van mijn ouders ontmoet.
Het is zeer indrukwekkend om te zien hoe zij leven. Vooral de familieleden van mijn vader leven in redelijke armoede. Mijn vader heeft bijvoorbeeld nooit de basisschool kunnen afmaken vanwege geldgebrek. Het schoolgeld kon niet worden betaald. Vandaag hebben wij de basisschool bezocht waar mijn vader enkele jaren op school heeft gezeten. Uiteraard hadden we wat schoolspulletjes meegenomen die we in Nederland hadden verzameld.Nog bedankt allemaal voor jullie hulp. De schoolhoofd was hier erg blij mee en ontving ons met open armen. Mijn vader heeft ongeveer veertig jaar geleden daar op school gezeten dus hij kon helaas geen oud-leraren ontmoeten. De schoolhoofd kon echter wel een foto laten zien uit de jaren 60 die de school gedurende al die jaren had bewaard. Heeeeeeeel toevallig stond mijn vader op die foto. Dat is super leuk om te zien aangezien mijn vader geen foto`s heeft van zijn tienerjaren doordat zijn familie te arm was om een fototoestel te kunnen bezitten. De schoolhoofd was zo vriendelijk om het orgineel aan ons mee te geven in ruil voor een kopie.

Vandaag zijn we overigens naar Saramacca geweest. Persoonlijk vind ik dat leuker dan Wanica. Saramacca lijkt een beetje op een jungle. Bovendien zijn de mensen naar mijn mening vriendelijker dan in Wanica. Saramacca is ook de plaats waar mijn vader is opgegroeid dus ik heb ook meteen gezien waar mijn vader heeft gewoond. Het enige probleem van Saramacca is de hoeveelheid aan muskieten. Zelfs de lokale bevolking geeft toe dat het soms te bond wordt met de muskieten. Toch willen wij graag een nachtje doorbrengen in Saramacca. Waarschijnlijk zullen wij daar aanstaande maandag gaan slapen.
Ik heb er zin in!

• 30 Oktober 2008 - 14:57

Brasa:

Welcome to Suriname ..
    Veel plezier met die maskitas..

• 02 November 2008 - 19:01

Rien:

Varisha, Ik lees dat je het heel leuk hebt daar met al je familie.Ik gun het je van harte. Geniet ervan en tot snel in het koude holland!